• Külföld

Kórházba vitték, mert négy órán át volt haján a festék

Egy birminghami testvérpár mindkét tagjának súlyos allergiás reakciója volt, miután egy fodrászszalonban hajfestést kértek. A festék órákig volt a hajukon, ezért az egyikük arca felpuffadt, a másik nő arca pedig vörös lett és kiütések keletkeztek homlokán és halántékán.

A 22 éves Amy Preston és a 24 éves Jodie Preston egy birminghami fodrászszalonban szerették volna befestetni hajukat, de ahelyett, hogy csinosabbak lettek volna a festés után, fájdalmas és látványos allergiás reakcióik voltak. Az eset miatt ügyvédhez fordultak.

A fiatalabb testvér azt mondta, hogy a festék négy órán keresztül volt a haján, mielőtt lemosták volna, pedig kérte, hogy előbb távolítsák el azt. Nővére haján ehhez képest kevés ideig, két órán át volt a festék, de az ő haja zöld lett, miután lemosták.

Illusztráció.

Illusztráció.

A fodrászszalon bocsánatot kért a nővérektől, az üzlet vezetője, Sharon Bunn azt mondta, hogy vállalják a felelősséget az esetért.

Amy és Jodie Preston azt mondták, hogy már régen megbánták, hogy múlt kedden a szalonba mentek. Amikor odaértek, csak egy ember dolgozott. Amy Preston szőke és barna hajat szeretett volna, nővére pedig barnára és ezüstszínűre akarta változtatni hajszínét. A négygyerekes Jodie Preston azt mondta, hogy a fodrász órákra otthagyta őket, miután felvitte a festéket. Ezüst helyett pedig zöld lett a haja.

Nem sokkal később viszketni kezdett a feje, másnapra pedig hatalmasra dagadt a füle. Az arcán még mindig varas sebek vannak, haja pedig drótszerű lett.

Húga még ennél is rosszabbul járt, ugyanis kórházba kellett vinni. Arca feldagadt és nem kapott levegőt, nyelni sem tudott. Az orvosok szerint a festék okozta a reakciót és szteroidokkal mentették meg. A nő azt mondta, hogy arca most is fel van puffadva, és rajta is kiütések vannak. Füle pedig annyira fáj, hogy aludni sem tud tőle. A haját nem tudja kifésülni, és folyamatosan zsírosnak tűnik. Az utcára sem mer kimenni miatta.

A szalonban nem kérték el a festés díját, a tulajdonos pedig beszélt a személyzettel. Azt mondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a nővéreken segítsenek – írja a Sun.

Top 0