• Külföld
Faktor

Kórházba vitték a volt államfőt

Mellkasi fájdalommal kórházba vitték Iszlámábádban Pervez Musarraf tábornokot, Pakisztán volt államfőjét - közölte a volt elnök pártjának, a Pakisztáni Muzulmán Ligának egy szóvivője.

A szóvivő szerint a 72 éves Musarraf mellkasi fájdalmakra és nehézlégzésre panaszkodott. A párt egy másik vezetője viszont azt mondta, hogy Musarraf már jobban van és hamarosan hazaengedik, de megfigyelés alatt marad otthonában is.

Musarraf 1999-ben puccsal került hatalomra. Később meg is választatta magát. 2008-ban viszont elveszítette a választásokat. Több büntetőpere is van folyamatban, az egyikben Benazir Bhutto korábbi miniszterelnök halálával kapcsolatban gyanúsítják. 2013-ban pedig hazaárulás miatt emeltek vádat ellene, mert 2007-ben szükségállapotot vezetett be, felfüggesztette az alkotmányt és bírákat menesztett hivatalukból. 

Az egykori elnök korábban politikai bosszúnak nevezte az ellene folyó eljárásokat - írja az MTI. Szerinte az igazságszolgáltatás, illetve Navaz Sarif jelenlegi kormányfő akar személyes bosszút állni rajta.   

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16