• Krimi
Faktor

Kórházba kerültek a gyerekek, felgyújtotta az iskolabuszt a sofőr

Néhány diák telefonon értesítette szüleit a történtekről, akik pedig a rendőrséget riadóztatták.

Őrizetbe vettek egy olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt a Milánó melletti San Donato Milanese településen, aki kedden 51 gyerek szállító iskolabuszt gyújtott fel - közölték az olasz hatóságok.

A buszon utazó diákok és két másik felnőtt időben el tudták hagyni a járművet. Az incidensben senki sem sérült meg komolyabban, de tizennégy gyereket füstmérgezéssel kórházba vittek - írja az MTI.

A 47 éves buszsofőr, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, azt a feladatot kapta, hogy a gyerekeket egy kirándulásról vissza vigye az iskolájukba. Útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és Milánó felé veszi az irányt. A gyerekeket késsel fenyegette meg és kijelentette, hogy a milánói Linate nemzetközi repülőtérre akar menni. A buszon utazó diákok beszámolói szerint a férfi az olasz kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.  Néhány diák telefonon értesítette szüleit a történtekről, akik pedig a rendőrséget riadóztatták.

Az olasz csendőrség gyorsan reagált, és járműveivel elállta a busz útját. A megállásra kényszerített buszt aztán a gyerekek elhagyhatták, majd a sofőr benzinnel locsolta le az utasteret és felgyújtotta a járművet.   Az olasz belügyminisztérium közlése szerint a szenegáli férfi szexuális erőszak és ittas vezetés miatt már ismert a hatóságok előtt.

Kommentek:

Top 0