• Krimi
Faktor

Kórházi vírus miatt halt meg egy kisbaba Szolnokon

A csecsemő egészségesen született, de másnapra rosszul lett.

Egészségesen jött világra a kis Panka május közepén, de vírusfertőzést kapott a szolnoki Hetényi kórházban, amibe egy hónaposan belehalt. A kislány születése után egy nappal belázasodott.

A baba szervezetét kórházi vírus támadta meg. (Képünk illusztráció.)

A baba szervezetét kórházi vírus támadta meg. (Képünk illusztráció.)

Azonnal az intenzív osztályra vitték, de állapota egyre rosszabb lett, így a Budapesti Semmelweis Egyetem 1. számú Gyermekklinikájának intenzív osztályára szállították, ahol az orvosok három hétig küzdöttek az életéért, de hiába. A megbetegedését enterovírus okozta, ami megtámadta a kicsi szívizomzatát - írja a Blikk.

Ez a vírus nagyon gyakran jelen van, általában ­rossz higiéniás körülmények között tud terjedni, de cseppfertőzéssel is támadhat. Főleg a gyengébb immunitásúakat veszélyezteti, főként hogy a kórházi kórokozók mindig agresszívebbek az átlagosnál

– mondta a lapnak dr. Bense Tamás gyermekorvos.

Itt gyakorlatilag a legmodernebb feltételek vannak kialakítva, a higiéniai körülmények pedig nagyon szigorúan szabályozottak. Az ISO-előírások szerint itt rendszeresen fertőtlenítenek a felületeken és különböző berendezési tárgyakon egyaránt. Ebben elmaradás nincs, és nem is derült fény semmilyen hiányosságra

– mondta dr. Szántó Zoltán megbízott orvos igaz­gató az esetről a Szolnok Televíziónak.

Az enterovírus egy bélben megtelepedő vírus, amelynek számos szövődménye lehet a mellhártyagyulladástól az agyvelőgyulladáson át egészen a szívizomgyulladásig. Az egyik típusa okozza a gyermekbénulást is, ami ellen szerencsére már van oltóanyag.

Kommentek:

Top 0