• Külföld
Faktor

Súlyos hibát vétettek a kórházban, életét vesztette egy hároméves fiú

Az intézmény belső vizsgálatot indított.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A nyitrai kórháznak 8500 euró bírságot kell fizetnie, amiért nem megfelelő kezelésben részesített egy hároméves kisfiút, aki emiatt életét vesztette.

A büntetésről az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal döntött, amely problémákat talált az egészségügyi dokumentáció vezetésében is, amelyet az egészségügyi minisztérium és a nyitrai önkormányzat is áttanulmányozott:

A hivatal hiányosságokat fedezett fel az egészségügyi szolgáltatás nyújtásában, nem végezték el időben az egészségügyi vizsgálatokat a hatékony kezelés biztosítása érdekében, hogy a kiskorú páciens állapota javuljon. A hivatal érvényesnek ítélte meg a feljelentést, a kórházat így 8500 eurós bírság befizetésére kötelezte.

A hároméves Sebastiánt idén januárban cukorbetegség gyanújával vitték kórházba. Miután a fiú állapota rosszabbra fordult, újra kellett éleszteni, majd átszállították a pozsonyi kórházba. A fiú életét azonban már nem tudták megmenteni.

A szülők elejétől fogva a nyitrai kórházat gyanúsítják fiuk halálával. Sebastián anyja, Dominika meg van róla győződve, hogy mikor fiának leállt a légzése, a megfigyelő-berendezés nem jelzett, mivel azt az egyik nővér kikapcsolta - írja a Paraméter.

A nyitrai kórház természetesen elfogadja az ÚDZS döntését, a büntetést pedig befizeti

- mondta Tatiana Timková, a kórház szóvivője, majd hozzátette: az esettel kapcsolatos belső vizsgálat továbbra is folyamatban van, eredménye így egyelőre ismeretlen. A kórház egyelőre semmilyen intézkedést nem eszközölt a személyzet ellen. Erre csak a vizsgálat lezárása után kerül sor.

Kommentek:

Top 0