• Külföld
Faktor

Botrány a kórházban: megalázó helyzetbe került egy asszony a műtét után

A kórház vezetői azt mondják, sajnálják, de nem tehettek mást.

A nőt a kórház folyosóján hagyták. (Képünk illusztráció.)

A nőt a kórház folyosóján hagyták. (Képünk illusztráció.)

A 80 éves nyugdíjas asszonyt agyvérzés miatt Pozsonyban műtötték meg, majd az operáció után a nagyszombati kórházba vitték. Ott azonban helyszűke miatt az egyik folyosón helyezték el a frissen műtött asszonyt.

A beteg lánya el se akarta hinni, hogy a kórház folyosóján hagyták édesanyját. Amikor felelősségre vonta az orvosokat, azt a választ kapta, hogy helyszűke miatt nem tudták az asszonyt máshol elhelyezni, ahol figyelni is tudnak rá a nővérek. Az idős asszony pelenkáit is a folyosón cserélték - írja a Paraméter.

A kórház közleménye szerint helyszűke miatt azért a 80 éves asszonyt helyezték el a folyosón, mert az összes beteg közül ő volt a legjobb állapotban. A kórház szóvivője szerint az alkalmazottaknak nem volt más választásuk, akik az adott helyzetben a lehető legjobb döntést hozták meg.

Pavel Hagyar ügyvéd szerint a hatalmas szégyenen kívül a kórház megsértette a törvénybe foglaltakat is, hiszen mindenkinek joga van a tisztességes kórházi ellátásra úgy, hogy közben figyelembe veszik az emberi méltósághoz való jogot. Az ügyvéd szerint a betegnek joga van bírósághoz fordulni.

Nemrég arról is írtunk, hogy szörnyű dolog történt egy budapesti kórházban egy szívbeteg férfival. Erről itt olvashat részletesebben.

Kommentek:

Top 0