• Külföld
Faktor

Könnyekben törtek ki a mentősök is: egy csecsemőt sikerült megmenteni

A babát a romok alól húzták ki, a mentős pedig elsírta magát, ölében a gyerekkel.

Egyhónapos csecsemőt mentettek ki a romok alól a lankadatlan légicsapások sújtotta észak-szíriai Aleppóban - erről egy, a világhálót pénteken bejárt felvétel tanúskodik.

A szíriai polgárháborúban a civilek megmentéséért dolgozó Szíriai Polgári Védelem nevű, fehérsisakosoknak is nevezett csoport által közösségi oldalakra feltöltött felvételén azt látható, hogy egy romok alól kimentett csecsemőt tart a kezében egy megtört férfi.

Az életmentő könnyeivel küszködik, miközben egy mentőautóban ellátják a véres, poros csecsemőt. "Egy hónap, egy hónapos. Istenem..." - mondta.

Értesülések szerint a csecsemő kimentésén négy órán keresztül dolgoztak az Alternatív Nobel-díjjal idén elismert fehérsisakosok.

Az észak-szíriai városban uralkodó állapotok gyermekáldozatai legutóbb augusztusban kerültek a világsajtó figyelmébe, amikor is az ötéves, véráztatta arcú, porral borított ruhájú, mezítlábas Omran Daknísról készült kép. A kisfiút ugyancsak romok alól mentették ki tízéves bátyjával együtt. Omran bátyja később belehalt sérüléseibe.

Aleppói és szíriai aktivistáknak a világhálóra feltöltött felvételei azonban igyekeznek nyomatékosítani, hogy Omran története nem egyedi, naponta halnak meg emberek a légitámadásokban, köztük gyerekek. Több felvételen is hangsúlyozzák, hogy míg sok gyermeket sikerül megmenteni, mások nem ilyen szerencsések.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki becslése szerint az utóbbi néhány hétben mintegy háromszázan haltak meg Aleppó keleti részének ostromában, a sebesültek száma pedig meghaladja a nyolcszázat.

Kommentek:

Top 0