• Politika
Gyöngyösi Lilla

Konferenciát tartanak a kormány migránspolitikáját támogató önkormányzatok

Konferenciára hívják össze jövő szombatra azoknak a településeknek a vezetőit, amelyek kiálltak a kormány migrációs politikája mellett - mondta Kocsis Máté, Józsefváros kormánypárti polgármestere vasárnap Budapesten.

A sajtótájékoztatón részt vett a szintén Fidesz-KDNP-s Papp László debreceni és Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester is.

Kocsis Máté azt mondta: eddig 871 település képviselő-testülete kötelezte el magát nyilatkozat elfogadásával a kormány migrációs politikája mellett, de további önkormányzatok is csatlakozhatnak ehhez az együttműködéshez.

A jövő szombati konferencián az illegális bevándorlás okozta problémák mellett arról is beszélnek majd, hogy mivel tudják segíteni a kormány munkáját és a kötelező bevándorlási kvótáról kezdeményezett népszavazást – mondta a fideszes politikus. Kocsis azt mondta, érdekeltek a referendum sikerében, ezért kampányolni is fognak érte.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Szerinte az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomás nő, ez Magyarország déli határánál is érezhető.

  Nagyon fontos dolog, hogy a jogtalan, értelmetlen és veszélyes kvótát a brüsszeli bürokraták ne tudják ráerőltetni se Magyarországra, se egyes településekre - mondta.

  A szilveszteri kölni erőszakra utalva hozzátette: egyikük településen sem szeretnének kölni esetet.

  Papp László, Debrecen polgármestere azt mondta, hogy több mint 42 ezer debreceni írta alá azt a petíciót, amely arra kérte a kormányt, szabjon gátat a migránsáradatnak, és mondjon nemet a brüsszeli kvótákra. Debrecen közgyűlése elsőként fogadta el a kormány migrációs politikája mellett kiálló nyilatkozatot. Azt is mondta, hogy a városban komoly biztonsági kockázat volt az ott működő befogadóállomás, amely azonban tavaly decemberben bezárt, ami „visszaadta a nyugalmat Debrecennek".

  Ferenczi Ferenc, a magyar-szerb-román hármashatár mellett fekvő Tiszasziget polgármestere arra kérte a kormányt, hallgassa meg az emberek véleményét, és erre alapozva védje meg az országot, „ne engedje az EU-nak, hogy ránk kényszerítsék a kvótát" – írja az MTI.

  Top 16