• Külföld
Faktor

Koncerten robbantottak: ketten meghaltak, rengeteg a sérült

Robbantás történt Madagaszkár fővárosában, egy függetlenségnapi ünnepi koncerten. A támadásban ketten meghaltak és legalább 72-en megsebesültek.

Fotó: Europress-Rijasolo/AFP

Fotó: Europress-Rijasolo/AFP

Hery Rajaonarimampianina elnök elfogadhatatlan terrorcselekedetnek nevezte a vasárnap késő este történt robbantást.

A rendőrség szerint a szabadtéri Mahamasina stadionban működésbe hozott robbanószerkezet kézigránát lehetett. Két és fél éve hasonló támadást történt az elnök 2014. januári beiktatása után tartott koncerten, az akkori merényletnek egy áldozata volt - írja az MTI. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki felelős a mostani robbantásért.

A jelenlegi elnök megválasztása előtt öt évig egy államcsínnyel hatalomra került rezsim kormányozta az Afrika keleti partjainál elterülő szigetországot. Bár sokan azt remélték, Rajaonarimampianina megválasztása stabilitást hoz Madagaszkárnak, azóta az elnököt a törvényhozásban már megkísérelték alkotmányos eljárással eltávolítani. Madagaszkár 1960. június 26-án nyerte el függetlenségét Franciaországtól.

Nagyjából egy héttel ezelőtt egy autóba rejtett bomba ölt meg 14 nepáli tisztviselőt Kabulban, a kanadai nagykövetség közelében. Erről itt olvashat részletesebben.

Kommentek:

Top 0