• Élet
Faktor

A nők és a sör meg a foci: megnyitották a 2016-os sörszezont

Megnyitotta a 2016-os sörszezont a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Eseménysorozatuk, a sörkultúrát középpontba helyező "Sör mi több" állomásain ebben az évben hangsúlyt kapnak az alapanyagok, a minőségi sörgyártás, valamint a nők és a sör viszonya a gasztronómia mellett. A szezonnyitó ünnepségen, a komló magyarországi termesztésének újraindítását, egyelőre szimbolikusan, a frissen alapított Komló Klub vállalta fel.

Teás paszternákkrémleves, üde komlózású, gyümölcsös illatú lágersörrel

Teás paszternákkrémleves, üde komlózású, gyümölcsös illatú lágersörrel

A szezonnyitó eseményre Vásárhelyi István, sörgasztronómus és az Aria Hotel séfje, Ferencz Gábor által összeállított menüben a komló számos oldaláról mutatkozhatott be, a sörsorban a klasszikus nemeskomló mellett megkóstolhattuk az újhullámos, illatos és a diszkrétebb italokat is.

„A Sör mi több egy év alatt a „sörbeszéd” része lett.

Formálódik egy újfajta sörkultúra, ami nélkül nincs modern magyar gasztronómia.

Idén ízekre szedjük a sört. Kezdve a komlóval, amelyet már a honfoglalók is ismertek, és valaha itthon is termesztettek– mondta Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója a 2016-os sörszezon megnyitóján.

Az ünnepségen résztvevők nem csak igazi gasztronómiai élménnyel lettek gazdagabbak, a legbátrabbak örökbe fogadhattak egy palántát, hogy kísérletet tegyenek a komló termesztésére. A hogyan neveld a komlópalántádat kérdésben a „Sör mi több” Komló Klubja nyújt majd segítséget.

Császárhús, zellerpüré, ceruzabab, konfitált burgonya, száraz, enyhén csokoládés ízvilágú, sötét lágerrel

Császárhús, zellerpüré, ceruzabab, konfitált burgonya, száraz, enyhén csokoládés ízvilágú, sötét lágerrel

A szövetség reményei szerint újabb nyarat tölthetünk el a minőségi sörök és hozzájuk passzoló étkek tudatos, kulturált fogyasztása jegyében.

A „Sör mi több” és a nagyközönség ez évi első találkozására nem kell sokat várni, május végén rendhagyó kiállítást szerveznek, hogy a hölgyeket a sörös oldalra csábítsák.

„Sör mi több” A Magyar Sörgyártók Szövetsége célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a magyar fogyasztók asztalánál. A sörszezonnal együtt indult „Sör mi több” eseménysorozat, célja, hogy elmélyítse a hazai sörkultúrát és új oldalairól mutassa be ezt a természetes italt. A 2015-ös szezon során a sör egészen új oldaláról mutatkozott be: a legkülönfélébb fajtáival találkozhattunk változatos gasztronómiai fogások párjaként. 2016-ban a gasztro mellett számos új téma kapcsán kerül középpontba a sör. A természetes ital összetevői és alapanyagai mellett, fókuszba kerül a minőségi magyar sörgyártás, és olyan izgalmas tárgykörben is kutatnak majd, mint a nők és a sör viszonya.

Top 0