• Krimi
Faktor

Gitározott, aztán apja és bátyja eltörte az állkapcsát és a koponyáját

A nevelőapja és a féltestvére okozott súlyos sérüléseket Kömlőn egy 27 éves fiatalembernek, akit egy tavaszi éjjelen folyamatosan, többször is bántalmaztak különböző helyszíneken a községben.

Aznap este a féltestvérek együtt voltak a falu egyik kocsmájában, ahol a fiatalabb fivér gitárzenével szórakoztatta a jelenlévőket. Mivel később beléjük is kötött, a bátyja hazaküldte őt. Ekkor ugyan elhagyta a kocsmát, de alig fél óra múlva indulatos állapotban, kezében egy méteres farúddal visszatért oda, majd a záróra után együtt ment el bátyjával.

Illusztráció.

Illusztráció.

A hazaúton a féltestvérek között zajló vita végén az idősebb testvér egy ökölcsapással eltörte a sértett állkapcsát. Ezután hazament az apjához, akinél bepanaszolta az öccsét, mire apa és fia autóba ültek, és együtt indultak a férfi keresésére. Mikor meglátták az utcán, kiszálltak az autóból, szidták, sőt, a nevelőapja még háromszor arcon is ütötte a már sérült, törött állú fiatalembert.

Miután hazatértek, tovább ütlegelték őt. Az apa felkapott egy kannát, amiből gázolajat locsolt rá, miközben azt kiabálta idősebb fiának, hogy gyújtsa fel a fivérét. Mielőtt azonban ez megtörténhetett volna, a sértett el tudott szaladni, de a nevelőapja utána ment, és az utcán egy kiscsákánnyal szemből fejen ütötte úgy, hogy beszakadt a koponyája. A sértetthez ekkor már mentőt kellett hívni, de azok kiérkezése előtt az apa még egy kerítés mögül csúzlival csavarokat lövöldözött felé, melyek közül eggyel - repesztett bőrsérülést okozva - mellkason találta.

A Heves Megyei Főügyészség a nevelőapát életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, míg a sértett féltestvérét súlyos testi sértés bűntettével vádolja. A Heves Megyei Főügyészség az apa esetében végrehajtandó, a báty esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte – tájékoztatott Dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Kommentek:

Top 0