• Külföld
Faktor

Játékból megharapta a kölyökkutya, a nő a kórházban életét vesztette

A kutyák és macskák nyálában Capnocytophaga található, amely nagyon ritkán fertőz meg embert.

Egy új orvosi jelentés szerint egy kölyökkutya gyengéd harapása okozta egy wisconsini nő halálát.

Az 58 éves Sharon Larsont nem sokkal azután harapta meg a kölyök, hogy férjével örökbe fogadta azt – írja a Live Science. A harapás miatt pedig egy kicsi seb alakult ki a nő kezén.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Larson nem sokkal később influenzaszerű tüneteket kezdett produkálni. Állapota egyre rosszabbodott, férje pedig kórházba vitte, de két nappal később a nő meghalt.

A későbbi tesztek Capnocytophagát mutattak ki a szervezetében. Az efféle baktériumok gyakran fellelhetőek kutyák és macskák szájában, és nemcsak harapással, hanem akár nyalással is képesek bekerülni az emberi szervezetbe.

Bár a Capnocytophaga nagyon ritka esetben fertőz meg embereket, ha mégis megtörténik a baj, a baktériumok akár halált is okozhatnak.

Azt mondták, hogy olyan, mintha négyszer belecsapna a villám, és túlélné, vagy kétszer megnyerné a lottót. Állítólag ennyire ritka

– nyilatkozta Larson férje.

A Capnocytophaga főként azokra jelent veszélyt, akiknek az immunrendszere le van gyengülve. A betegség emellett nagyobb eséllyel alakul ki 40 éves kor felett, illetve olyan alanyoknál, akiknek korábban kivették a lépét. Azt nem tudni, hogy Larson milyen egészségi állapotban volt a fertőzés előtt.

A Capnocytophagához köthető megbetegedések 30 százaléka végzetes, a halál pedig gyakran már 24-72 órával a fertőzés után beáll.

Kommentek:

Top 0