• Külföld
Faktor

Kölni erőszak: szinte csak migránsok zaklatták a nőket

A kölni, szilveszter éjszakai erőszakos támadók szinte kivétel nélkül migránsok voltak. Ezt mondta Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere. Ralf Jäger szerint sokan közülük az elmúlt egy évben érkeztek az országba. A belügyminiszter a tanúvallomásokra és a rendőrségi jelentésekre alapozza ezt.

Úgy tűnik a bűncselekményekért szinte kizárólag olyan személyek felelősek, akik migrációs háttérrel rendelkeznek. Észak-Afrikából és az arab világból érkezettekről van szó és menedékkérők is vannak a gyanúsítottak között.

- mondta Ralf Jäger, aki szerint a rendőrség súlyos hibákat követett el. A politikus bírálta a rendőrséget, amiért a kölni főpályaudvarnál szolgálatot teljesítők nem kértek erősítést.

Az a kép, melyet a rendőrség szilveszter éjjel magáról mutatott, elfogadhatatlan. A belügyminisztérium pedig nem adott olyan utasítást, hogy ne hozzák nyilvánosságra feltételezett elkövetők származását

- magyarázta a tartományi belügyminiszter.

Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy hétfői kölni rendezvényen elmondta: alkalmazni kell a hatályos jog által biztosított lehetőségeket, valamint szigorítani is kell a jogszabályokon és az ország nem engedheti meg magának, hogy az ezzel kapcsolatos vitára sok időt pazaroljon.

Közben vasárnap este többen pakisztániakra és szíriaiakra támadtak Kölnben, a város pályaudvarának a környékén. A kölni rendőrség szerint közösségi oldalakon megjelent, szélsőjobboldali felhívások nyomán szerveződtek a támadók.

Már 500-nál is többen tettek feljelentésta kölni tömeges szexuális zaklatásokkal kapcsolatban. Szilveszter este egy ezer fős csoport támadt rá a nőkre Kölnben, többükkel erőszakoskodtak, voltak, akiket kiraboltak.

Angela Merkel szombaton törvénymódosítást javasolt, hogy könnyebben ki lehessen toloncolni a nőkre támadó migránsokat.

Közben kiderült, hogy Ausztriában, Svájcban, és a legújabb hírek szerint Svédországban is megtámadtak és molesztáltak nőket a migránsok.

Top 0