• Krimi
Maksa Mónika

Kölni erőszak: már csaknem 400 feljelentést tettek

A kölni rendőrkapitányságra már majdnem 400-an tettek feljelentést a szilveszter éjszaka történtek miatt. A feljelentések 40 százaléka szexuális visszaélésekről szól.

A kölni pályaudvar környékén nők ellen követtek el tömegesen támadásokat szilveszter éjjel. Az emiatt tett feljelentések száma az utóbbi napokban megtöbbszöröződött. Csütörtökig nagyjából 170 esetben tettek feljelentést, szombatra ez a szám 379-re nőtt.

Forrás: Europress - AFP/Roberto Pfeil

Forrás: Europress - AFP/Roberto Pfeil

A kölni rendőrség több mint száz nyomozóval vizsgáltatja az ügyeket. A rendőrség közleménye szerint a gyanúsítottak elsősorban észak-afrikai országokból származnak, többségük menedékkérő vagy illegálisan tartózkodik Németországban. Egyelőre még vizsgálják, hogy a gyanúsítottak részt vettek-e a szilveszter éjszaka történt bűncselekményekben.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A német szövetségi belügyminisztérium pénteken bejelentette, hogy eddig 32 gyanúsítottat azonosítottak. A 32 férfi közül 22 migráns volt. A feltételezett elkövetők között 9 algériai, 8 marokkói, 4 szíriai, 5 iráni és egy szerb férfi van.

    A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este ezerfős csoport gyűlt a kölni főpályaudvar előtti térre. A téren petárdázni kezdtek, ezért a rendőrség közbelépett. Ekkor kisebb csoportok alakultak, amelyek körbevették a nőket, szexuálisan zaklatták és kirabolták őket.

    Hasonló esetekről számoltak be más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is – írja az MTI.

    A támadásokról eleinte nem adtak hírt a német médiában, mostanra azonban Angela Merkel is könnyebb kitoloncolást akar. A Faktoron arról is olvashatnak, hogy mire kell figyelni, ha tömegben szórakozik az ember.

    Top 16