• Külföld

Kolbászon veszekedtek a Mercedes részvényesek

A rendőrséget kellett hívni a Mercedes részvényeseinek éves közgyűlésére, mert egy nő és egy férfi összeveszett a svédasztalnál. A baj akkor kezdődött, amikor a nő észrevette, hogy a férfi az "ésszerűnél több" kolbászt vett magához.

Foto: Europress - Jay Directo/AFP

Foto: Europress - Jay Directo/AFP

A Mercedes autógyár évi rendes közgyűlésén az egyik férfi részvényes az indokoltnál több kolbászt vett el a svédasztalról. Erre figyelt fel egy nő, aki odalépett hozzá és kérdőre vonta a férfit, hogy miért csomagolja el a kolbászokat. A szóváltás rövidesen perpatvarrá alakult.

A Saitenwürschtle fajtájú kolbász sváb specialitás a Mercedes hazájából, Dél-Németországból. Általában nem kapható Berlinben, ahol a közgyűlést tartották.

A rendőrséget kellett hívni, hogy megoldják a gondot. Most vagy több kolbászra lesz szükségünk, vagy el kéne felejteni az egészet, ahogy van

- mondta a Daimler igazgatóságának elnöke, Manfred Bischoff a részvényeseknek a veszekedésről.

Mercedes-Benz 190 SL coupe 1955-ből. Foto: Europress - Jay Directo/AFP

Mercedes-Benz 190 SL coupe 1955-ből. Foto: Europress - Jay Directo/AFP

A részvényesek nevét nem árulták el, csak annyit lehet tudni, hogy a nő a rendőrségen panaszt tett a férfi ellen becsületsértés miatt – írja a Daily Mail. A kolbászokat elcsomagoló és hazavinni akaró férfi gyorsan viccelődés tárgya lett. A svábokat egyébként is fukarnak tartják Németországban. A berliniek is hagyományosan sokat viccelődnek a gazdag déli rokon fösvénységén.

A svédasztalnál egyébként 12 500 Saitenwürschtlét szolgáltak fel az 5 500 részvényesnek, ami fejenként 2,27 kolbászt jelent.

Kolbászok. Foto: Europress - Jan Woitas/AFP

Kolbászok. Foto: Europress - Jan Woitas/AFP

Top 0