• Külföld
Faktor

Kolbász, szalonna és tőkehús potyog ebből a benzinkúti automatából

A legtöbben úgy gondolnak az ételautomatákra, mint olyan gépekre, amelyek csokit, csipszet, üdítőt vagy egyéb rágcsát kínálnak az irodában. Vannak azonban olyan helyek, ahol fajsúlyosabb ételeket is lehet venni. Mi egyelőre csak álmodozhatunk ilyesmiről, ugyanis sajt- és kolbászautomatákat még csak külföldön találhatunk.

Korábban már hallottunk arról, hogy Ausztriában egy hentes kolbászautomatát tett a boltja elé, hogy ha valaki éjjel éhezne meg, az is hozzájuthasson a napi adagjához.

Illusztráció.

Illusztráció.

Most már Svájcban is vehetünk automatából kolbászt, szalonnát, de akár tőkehúst is. Az első ilyen gépet egy berni út mentén állították fel – és tökéletesen betölti a szerepét. Ha valakinek éjjel jut eszébe, hogy elfelejtett húst venni, csak elsétál az automatáig, és megveszi azt.

A húst egyébként csak négy napig tárolják a gépben, ha valamilyen furcsa oknál fogva nem kéne senkinek, így garantálják a frissességet. Emellett az automaták riasztanak is, ha a hőmérséklet emelkedni kezdene bennük, így meg lehet előzni a romlást is – írja a The Local.

Illusztráció.

Illusztráció.

Svájcban egyébként a tejtermelők már egy ideje sajtautomatákat is felállítottak, és azok is igen népszerűnek bizonyultak.

Kommentek:

Top 0