• Sport
Faktor

Kokainnal bukott le a magyar olimpiai bajnok

A kalapácsvető eltiltása július 12-én jár le.

Kiderült, hogy ko­kainozott az olimpiai bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián, aki 2018. január 13-án, egy szombathelyi doppingellenőrzésen bukott meg, amiért másfél éves eltiltás kapott. Akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy a 36 éves nehézatléta nem teljesítményfokozásra használta a tiltólistás anyagot - írja a Bors.

"Egy születésnapi bulin kö­vettem el azt a buta hibát, hogy alkoholos állapotban kipróbáltam valamit, amit addig sohasem. Az ital és az a valami gyorsan hatott, és nekem akkor pontosan arra volt szükségem, hogy kiszakadjak a valóságból, és a kellemes bódulatban végre ne a gondjaim foglalkoztassanak" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak novemberben Pars.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) által létrehozott független doppingellenőrző szövetség, az Athletics Integrity Unit (AIU) azonban most megnevezte, hogy az a „valami” kokain volt, ami a sportolók körében a legnépszerűbb drognak számít.

"A kokain kiürülési mechaniz­musát, mellékhatásait pontosan ismerjük, ezért annyira népszerű a sportolóknál. Feldobja őket, fitté teszi, gyorsabb koncentrációs képességet eredményez. Ami pedig a legfontosabb, egyszeri kipróbálás esetén nem roncsolja a szervezetet, nem veti vissza a teljesítményt" – fogalmazott a Borsnak Fodor Miklós drogszakértő.

Az ügyben keresték Pars Krisztiánt is, de lapzártáig nem vette fel a telefont, míg a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Gyulai Miklós nem kívánt nyilatkozni. Az olimpiai bajnok kalapácsvető eltiltása július 12-én jár le.

Kommentek:

Top 0