• Krimi
Faktor

Sodrófával verte, éheztette és megbilincselve tartotta fiait a kegyetlen mostoha

Egy amerikai esküdtszék bűnösnek találta a Tennessee államban élő 40 éves nőt 23 rendbeli súlyos gyermekbántalmazásban. Az asszony a vád szerint több hónapon át kínozta megbilincselt mostohafiait.

A két gyerek 2013 májusában szökött el otthonról, amikor egyikük 14, a másik pedig 16 éves volt. Az egymáshoz bilincselt kamaszok a helyi iskolában kerestek menedéket, a takarító szólt a hatóságoknak – írta a Knoxville News Sentinel.

Illusztráció.

Illusztráció.

A gyerekek mostohaanyja, Ann Cox öt hónapon keresztül folyamatosan verte és éheztette őket. A kínzásokban részt vett a fiúk édesapja is, aki a nő utasításai szerint verte gyermekeit. A fiúkat a nő rendszeresen megbilincselte, gyakran a konyhabútorhoz rögzítve őket, de jeges vízbe is nyomta a gyerekeket, valamint rizsszemekre térdepeltette a fiúkat. Különböző tárgyakkal, köztük sodrófával, klopfolóval és konzervnyitóval is verte őket.

A két fiú azután menekült el otthonról, hogy a nő egy nap egész éjszakára összebilincselte őket, a bilincset a konyhabútorhoz rögzítve. Több órán át voltak ebben a pozícióban, várva, hogy apjuk és mostohaanyjuk elaludjon. Amikor hallották, hogy mindketten alszanak, sikerült kiszabadítaniuk a bilincset a konyhabútorból, és kilopóztak a házból.

Majd még mindig egymáshoz bilincselve helyi idő szerint reggel hat órakor az idősebb fiú iskolájába mentek, ahol egy takarító jelentette az esetet a hatóságoknak. A bíróság előtt elhangzott tanúvallomások szerint a gyerekek alultápláltak voltak, testüket ütésnyomok borították, kezük pedig a duplájára volt dagadva a rendszeres megbilincselésektől.

Ann Cox büntetéséről áprilisban dönt a bíróság. Minden egyes gyermekbántalmazási vádért 8-tól 12 évig tartó börtönbüntetést kaphat, és az ügyészek közölték, azt fogják kérni a bíróságtól, hogy azokat egymás után töltse le. Így elvileg akár 276 évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Kommentek:

Top 0