• Kultúra
Szenes Péter

Klippremier: ironikus önarckép Zanzinger új videójában!

A Zan­zin­ger mű­vész­név mö­gött meg­búvó Mi­sota Dá­niel 2009-ben kez­dett el saját da­lo­kat írni. Az évek során ze­néje igazi me­ta­mor­fó­zi­son ment ke­resz­tül, ami­nek egyik leg­ki­emel­ke­dőbb ál­lo­mása az volt, mikor ze­ne­kart gyűj­tött maga köré.

Kilenc hosszú év munkája vezetett tehát a 2018. novemberében megjelent első lemezéhez. A Seasonal Winds című anyagra azonban úgy tűnik, bőven megérte várni – az Index, a Recorder és a Phenom’enon magazin szerint is az egyik legerősebb hazai album volt az előző évből.

Most pedig itt az első videoklip az albumról, ami a Self-portrait at 24 című dalhoz készült, és amelyben egy kissé komikus, lassított esést láthatunk.

„A klip ötlete Ladocsi Andristól származik, és azt hiszem hasonló kíváncsiság vezérelte, mint engem a dal írása és felvételekor. A Self-Portrait at 24 egy hosszú alámerülés időszakáról szól, ami csak azért nem járt fájdalmas földbecsapódással, mert rettentően sokáig tartott. Andris munkájának nagy rajongója vagyok, mert olyan, mint a fejen talált szög és a legegyszerűbb gesztusokban és rezdülésekben talál meg valamilyen absztrakt feszültséget. Bár a dal és a klip keletkezésének kevés köze lehetett egymáshoz, mégis jól megtalálták egymást.”

Zanzinger a Seasonal Winds albumot február 23-án mutatja be először élőben.A koncerten vendége The Devil’s Trade néven alkotó Makó Dávid lesz. És ez még nem minden – a Seasonal Winds egyre több figyelmet kap külföldön is. Nemrégiben a világszerte a legjobb indie-zenéket bemutató The Indie Folx playlistjére is beválogatták, illetve a legnagyobb svéd showcase-fesztiválon, a Live At Hearton is (egyelőre) egyedüli magyar fellépőként mutatkozhat be.

A Lemezbemutató eseményét itt tudod megnézni 

Kommentek:

Top 0