• Sport
Faktor

Kleinheislerék is nyerni tudtak a Bundesligában

A Bundesliga aktuális fordulójában a Werder Bremen fordítani tudott a Schalke ellen, a csapat kispadján ott ült végig a héten szerződtetett Kleinheisler László.

Fotó: Europress - Lars Baron/Getty Images

Fotó: Europress - Lars Baron/Getty Images

A Schalke (Szalai Ádám korábbi csapata) nagyon jól kezdte a mérkőzést, már a negyedik percben vezetett, a Werder sokáig nem tudott veszélyesen játszani. Aztán az első félidő vége előtt Clemens Fritz lőtt fordulásból szép gólt, a középpályás 1618 nap után tudott újra gólt lőni a német bajnokságban.

A második félidőben pedig a rutinos Claudio Pizarro lőtt közelről gólt, méghozzá Fritz beadása után. A perui csatárnak ez volt a 179. Bundesliga-gólja, amivel már a hatodik az örökranglistán (de csak holtversenyben, Stefan Kuntz szintén 179 gólt rúgott a német élvonalban).

Pizarro gólja:

Fritz aztán a 89. percben egy nagy sprint végén lefutotta a védőjét, pontos beadása után pedig Ujah pedig egy egészen érdekes mozdulat végén a talpával lőtt gólt, akkor vált biztossá a Werder győzelme.   

Bundesliga

18. forduló

Schalke–Werder Bremen 1–3

Ezzel Dárdai Pál tegnap döntetlent játszó csapata, a Hertha még erősítette is harmadik helyét, a mögötte álló hat csapatból ugyanis öt kikapott és a Leverkusen is csak döntetlent játszott.

Az élmezőny és a kiesőzóna 18 forduló után:

1. Bayern 49, 2. Dortmund 41, 3. Hertha 33, 4. Mönchengladbach 29, 5. Leverkusen 28, 6. Schalke 27... 13. Frankfurt 20, 14. Augsburg 20, 15. Stuttgart 18, 16. Werder Bremen 18, 17. Hoffenheim 14, 18. Hannover 14 pont

(az első három a BL-ben indul, a negyedik BL-selejtezőt játszik, az utolsó kettő kiesik, a 16. helyezett pedig osztályozót játszik)

Top 0