• Sport

100 millió forintot fizetne a német csapat a magyar válogatott játékosáért

A német Bild arról ír, hogy a Norvégia elleni pótselejtezőn gólt szerző Kleinheisler László meggyőzte a Werder Brement arról, hogy leigazolják. A 21 éves játékos a múlt héten volt próbajátékon, ahol egy felkészülési meccsen pályára is lépett.

Fotó: bild.de

Fotó: bild.de

Kleinheisler László jelenleg a Videoton játékosa, de a 21 éves középpályás ősszel egyetlen meccsen sem játszott a magyar bajnokságban. A játékos Norvégia ellen debütált a felnőtt válogatottban, Bernd Storck korábban a korosztályos válogatottakban figyelt fel rá.

Első válogatott meccsén Kleinheisler az első félidőben gólt lőtt Norvégiának, így sejteni lehetett, hogy a kevés játéklehetőséget kapó játékos iránt megnő az európai kereslet.

Az első számú érdeklődő a Werder Bremen csapata, ahol Kleinheisler már felkészülési találkozón pályára is lépett. A német bild.de szerint a Werder Bremen kész konkrét ajánlatot tenni a Videotonnak, sőt már az átigazolás összegét is számszerűsítették.

A 21 éves támadó középpályás a múlt héten a törökországi edzőtáborban csatlakozott a német Bundesliga 16. helyén álló brémai együtteshez, és az azerbajdzsáni Inter Baku ellen egy barátságos mérkőzésen is pályára léphetett.

A lap értesülései szerint a magyar játékosért 300 ezer eurót fizetne a német klub, ami ugyan nem tűnik soknak, de mivel Kleinheisler szerződése a nyáron lejár a Videotonnál, ezért legalább a magyar csapat kapna érte valamennyi pénzt. Majdnem 100 millió forintot.

Pozitív benyomást tett ránk. Most az következik, hogy közelebbről megvizsgáljuk a lehetőségeket a következő két-három napban, majd meglátjuk, hogy mit fogunk tenni.

- idézi az újság Thomas Eichint, a Werder ügyvezetőjét.

A Werder a Schalke 04 vendége lesz a német élvonal 18. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Top 0