• Politika
Faktor

Kivonul az Uber Magyarországról - videó

Az új jogszabály életbe lépését követően napokon belül befejezi az Uber magyarországi működését.

A jogszabály július 24-én 12 órától lép hatályba, amely szerint 11 nap múlva már nem lesz Uber Magyarországon - jelentette be Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. A jogszabály nyomán bevonhatják az autósok jogosítványát, elvehetik rendszámukat annak ellenére, hogy minden engedéllyel rendelkeznek - írja az MTI. Állítólag a cég sofőrjei már kaptak is egy üzenetet, amiben az áll, hogy a cég budapesti irodája már július 22-én bezár.

A parlament napra pontosan egy hónapja 119 igen, 61 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett fogadta el az "engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről" szóló törvényjavaslatot. Ez alapján 365 napra be lehetett volna tiltani az Ubert.

Az új előírások a kihirdetést követő 31. napon lépnek hatályba.

A budapesti taxisok év eleje óta tüntetnek azért, hogy egyenlő versenyfeltételekkel dolgozhassanak a személyszállítással foglalkozók. A taxisok szerint az Uber nem felel meg a szigorú adó- és munkaügyi szabályoknak. Külföldön másképp szabályozzák az Ubert, erről itt olvashatnak. A taxisok Uber elleni tüntetéséről korábban itt és itt is írtunk.

Ezzel a videóval búcsúzik a cég magyarországi felhasználóitól:

Kommentek:

Top 0