• Krimi
Faktor

Méreginjekcióval végezték ki a magyar gyilkost, nem sikerült megmenteni

William Morva megmentésére petíció is indult, de hiába.

William Morvát, egy 1956-ban emigrált magyar férfi fiát végezték ki csütörtökön, mert 2006-ban úgy szökött meg az őrizetből, hogy megölte egy kórház biztonsági őrét és egy rendőrt is.

A férfi betörés, rablás és fegyverrel való visszaélés miatt került börtönbe, ahonnan egy seriffhelyettes a körzeti kórházba vitte. Ott azonban kikéredzkedett a mosdóba, majd egy fém vécépapírtartóval leütötte kísérőjét, annak fegyverével pedig lelőtte a kórház biztonsági őrét, majd másnap hátulról fejbe lőtt egy rendőrt is.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Nem sokkal később elkapták és halálra ítélték 2008-ban. A férfi védői többször fellebbeztek, az ítélet ellen sokan, így a magyar külügy és az ENSZ is tiltakozott, ugyanis Morva súlyos elmezavar miatt ölhetett - írja a Bors. A virginiai kormányzó azonban nem adott kegyelmet Morvának, akit csütörtökön méreginjekcióval végeztek ki.

  Morva helyi idő szerint csütörtök este negyed tízkor halt meg. A Jarratt Greensville javítóközpontban végezték ki.. Morva kivégzése volt az első az államban a legújabb protokoll szerint, amely még titkosabbá teszi az eljárás körülményeit.

  Életének utolsó pillanataiban kék farmert és kék pólót viselt, amikor pedig megkérdezték tőle, hogy kíván-e szólni az utolsó szó jogán, csak annyit mondott:

  Nem.

  Később többen hallani vélték, hogy motyog valamit, de senki sem értette a szavakat. A méreg negyed óra alatt végzett vele - írja a The Guardian.

  Kommentek:

  Top 16