• Külföld

Rokonai ölték meg a terhes nőt, mert nem tetszett nekik a férje, meg is kínozták

Saját rokonaik ölhettek meg egy terhes nőt és férjét, akiknek a holttesteit egy, a kelet-pakisztáni Pundzsáb államban lévő falujukhoz közeli csatornában találták meg.

A 26 éves Aksza Sakílnak és 30 éves férjét, Muhammad Sakílnak szerdán nyoma veszett, miután a házaspár rokonai - köztük a nő fiútestvére és édesanyja - látogatóba érkeztek hozzájuk Tikrivala faluban.

A rendőrség szerint a házaspár és a családtagok között heves vita robbant ki, a párnak ezután veszett nyoma. A rendőrséget Muhammad édesapja tájékoztatta fiának és menyének az eltűnéséről. Aksza és Muhammad holtestét csütörtök este találták meg a hatóságok, a boncolás szerint megkínozták, majd fejbe lőtték őket.

A rendőrség szerint a családtagok ellenezték a házasságot, ezért ölhették meg a párt. Egyelőre egy embert vettek őrizetbe az ügy kapcsán.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az egészségügyi dolgozó Aksza és az iskolai dolgozó Muhammad négy éve voltak házasok.

    A CNN szerint az év első öt hónapjában 212 nőt öltek meg, mert szégyent hoztak a családra. A dél-ázsiai országban évente csaknem ezer nő esik úgynevezett becsületgyilkosságok áldozatává a házassággal kapcsolatos konzervatív elvek állítólagos megsértése miatt.

    Június elején egy nő felgyújtotta saját lányát, azért, mert a lány a család tiltakozása ellenére összeházasodott szerelmével.

    Kommentek:

    Top 16