• Sport
Faktor

Kiütéses Barca-győzelem egy meghökkentő góllal - videó

Kiütötte a sérülésektől tartalékos Celta Vigot a Barcelona. Sokáig 1-1 volt, de a hajrában lefocizták a barcások a vendégeket. Messi megrúghatta volna 300. gólját, de lepasszolta a 11-est. Suarez berúgta.

A vezetést a Barcelona szerezte meg a 28. percben Messi óriási szabadrúgás-góljával. A bíró előnyszabályt akart adni Suarez felrúgása után, de Messi leállt, jelezve, neki a szabadrúgás elég. Védhetetlenül be is rúgta.

Fölényben voltak a katalánok, de a Celtának sok veszélyes ellentámadása volt. A 39. percben aztán a hibázó hazai védők között Guidetti elindult, Jordi Alba pedig - meglehetősen feleslegesen - elhúzta a labdát. A jogos 11-est Guidetti simán berúgta.

A szünet után hatalmas lendülettel kezdett a Barcelona. Messi szép indítása után Suarez szerezte meg a vezetést egy kapáslövéssel az 59. percben.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A harmadik gólt is Suarez rúgta. Neymar vitte el a labdát a kapus mellett, hosszan tette maga elé, de így is kapura tudta rúgni. Egy védő beleért, így a gólvonalon pattogott végig, Suarez onnan lőtte be.

  A negyedik gól is Suarezé lett - de ez már különleges körülmények között. Messit rúgták fel a 16-oson belül. A 300. bajnoki gólját rúghatta volna - de lepasszolta a 11-est, és a berobbanó Suarez berúgta.

  Ez egyébként teljesen szabályos, a kikötés csak az, hogy a labda elrúgásának pillanatában nem lehet más játékos a 16-oson belül. Ez a mozdulat azt is jelentette, hogy a Barca-játékosok idén Suarezt szeretnék gólkirályként látni - a mai három góljával 23 góllal vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját.

  Ezután még Rakitic és Neymar is gólt lőtt, a Barcelona 6-1-re győzött.

  Ezzel a Barcelona három ponttal vezet az Atlético és néggyel a Real előtt - ráadásul eggyel kevesebb meccset játszottak.

  Top 16