• Külföld
Faktor

Kiürítenek egy migránstábort

Megkezdték egy 1500 fős migránstábor kiürítését a francia hatóságok péntek reggel Párizs északi részén, amelyben főként szudáni, afgán és eritreai állampolgárok éltek nyomorúságos körülmények között - írta az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítója.

Fotó: Europress / Christophe Archambault - AFP

Fotó: Europress / Christophe Archambault - AFP

Az evakuációt megelőzően a rendőrség nagy létszámban vonult ki a helyszínre, majd hajnali öt órakor buszokkal megkezdték a táborlakók elszállítását a kijelölt főváros környéki fogadóközpontokba. Emmanuelle Cosse francia lakhatási miniszter szerint a szokásosnál több gyerekes család volt a táborban.

A nyomortelepet egyszer már megpróbálták felszámolni augusztus 17-én, akkor közel 700 embert telepítettek át különféle menekültszállókba, de azóta újabb migránsok érkeztek a területre.

Az elmúlt időszakban több hasonló kitelepítésre került sor Párizsban, a legjelentősebb közülük július 22-én zajlott, amikor 2500 migránst szállítottak központokba.

2015 júniusa óta újabb és újabb táborok jönnek létre a francia fővárosban, amelyekben főként a Földközi-tengerről érkező migránsok és a calais-i "dzsungel" ingázó lakói élnek.

Kommentek:

Top 0