• Belföld
Faktor

Egy gyermekotthon második emeletéről ugrott ki egy 11 éves fiú

A 11 éves fiút betegsége miatt emelték ki a családjából és gyermekotthonba szállították. Haza akart szökni, ezért kiugrott az otthon második emeletéről: eltörött az egyik lábfeje és a gerince is megsérült.

Kiugrott egy budapesti gyermekotthon második emeletéről egy ADHD-betegségben, vagyis figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő 11 éves fiú. A gyereket egy hete szakították el a családjától, mert a gyámhatóság szerint veszélyes lehet saját magára és a környezetére is – írja a Borsra hivatkozva a 24.hu.

Tibinél elsős korában diagnosztizálták a betegségét, ami miatt a gyámhatóság már tavaly is kiemelte a családjából egy időre, most ismét így látták jónak.

A fiú anyja azonban azt mondta:

ami­kor velünk van, sosincs probléma, mindig nyugodtan viselkedik. Ezért sem értjük, miért akarják elszakítani tőlünk.

Tibit hétfőn szállították át a gyermekotthonba rendőrautóval. A helyszínen a gyámügyi ügyintéző és a rendőrök is azt nyilatkozták, hogy mindez csak biztonsági óvintézkedés, mert a gyerek hajlamos a szökésre. Az első napon rögtön haza is lógott, a rendőrök azonban visszavitték. Ezt követően szerdán ismét megkísérelte a hazaszökést, ekkor az otthon második emeletéről ugrott ki, amely során megsérült a gerince, a jobb lábfeje pedig eltörött.

A család szerint az orvos is azt mondta, hogy a gyermek legnagyobb baja az, hogy nem lehet otthon velük.

Kommentek:

Top 0