• Külföld
Faktor

Kitört a botrány: elengedték a nemi erőszakkal vádolt migránsokat

Ausztriában senki nem akart hinni a fülének, amikor a bíró kimondta, hogy szabadon elmehetnek azok a migránsok, akiket egy 15 éves osztrák lány megerőszakolásával vádolt meg az ügyészség.

2017 áprilisában azt állította egy osztrák lány a rendőrségen, hogy három migráns támadt rá Tullnban. A 15 éves lány éppen az édesapjához tartott a vasútállomásról, amikor két migráns megtámadta. A feltételezett elkövetőket, egy afgán és egy szomáliai migránst a helyszínen rögzített DNS-nyomok alapján tudták a nyomozók elfogni. Közel egy évvel a történtek után a  bíróság szerdán úgy döntött, hogy szabadon engedi a migránsokat.

Mindezt annak ellenére, hogy az ügyészség meggyőződése, hogy a vádlottak padján ülők bűnösek. 

Ausztriában a hír hallatán sokan állítják, hogy a migránsok kinevetik az osztrák jogrendszert, hiszen a nyilvánvaló tetteseknek kedvez az igazságszolgáltatás. A bíró egyébként azért döntött a vádlottak szabadon engedése mellett, mert az egyik fiatal tanúvallomásában sok volt az egymásnak ellentmondó állítás. Így az ítéletben az szerepel, hogy a tinédzser egy kis marihuánáért cserében önként belement a szexuális együttlétbe. 

Az afgán migráns most egy honfitársánál él, a szomáliai férfit pedig egy távoli menekültszállón helyezték el. 

Mindketten kapják az osztrák államtól a 100 ezer forintnak megfelelő, 300 eurós havi segélyt.

Az ítélet még nem jogerős, a tárgyalássorozatnak lesz folytatása, sokan azonban attól tartanak, hogy mire az osztrák hatóságok észbe kapnak, addigra a két gyanúsított már árkon-bokron túl lesz. 

Kommentek:

Top 0