• Külföld
Faktor

Ilyen még nem volt a Central Parkban, megszólalt a polgármester

Az intézkedés már idén nyártól életbe lép.

Illusztráció.

Illusztráció.

Kitiltják az autókat a New York-i Central Parkból, az intézkedés már idén nyártól életbe lép. Bill de Blasio New York-i polgármester a hétvégén jelentette be, hogy június 27-től "visszaadják" a gyalogosoknak, a futóknak és a kerékpárosoknak a Central Parkot. Az intézkedéssel a közlekedési balesetek számát akarják csökkenteni, de a lépésnek környezetvédelmi okai is vannak.

Nem az autókra szabták ezt a parkot. Valójában akkor létesült, amikor még nem is voltak autók. Az emberek számára építették

- hangsúlyozta a polgármester. A Manhattan közepén fekvő park 325 hektáron terül el, évente több mint 42 millióan fordulnak meg benne. A parkban állatkert, csónakázó tavak, rendezvényhelyszínek is helyet kaptak, 1962 óta történelmi emlékhelynek számít.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A járműveket 2015-ben már kitiltották a park északi útjairól, az új rendelkezés azonban már a park egész területéről száműzi a kocsikat. Az autók ezentúl hétköznapokon és csúcsidőben csupán a parkot átszelő négy fő közlekedési utat használhatják, amely eleve a közlekedés elvezetésére készült.

    De Blasio hangsúlyozta, hogy az intézkedés nyomán a park jobb levegőjű, biztonságosabb és nyugodtabb hely lesz.

    Kommentek:

    Top 16