• Krimi
Faktor

Ijesztő támadás: több embert is súlyosan megsebesítettek a kiszabadult kutyák

A kutyák gazdái ellen vádat emeltek, mert az állatokat nem zárták el rendesen, azok pedig a járókelőket és saját vendégeiket is megtámadták.

A pár egy hencidai családi házban lakott, a ház hátsó udvarán több nagytestű kutyát tartottak. Az első és a hátsó udvart egy rosszul működő tolózáras kiskapu választotta el egymástól.

2015. október 1-jén kora délután a hátsó udvarról az egyik kutya a nyitott kapun kiszaladt az utcára és feldöntötte egy kerékpározó 72 éves nőt. Röviddel ezután még két kutya kiszaladt az utcára és azok is az asszonyra támadtak, az idős nő azonban a kerékpárjával távol tudta tartani magától az ebeket. Az állatok támadása folytán a sértett a jobb combcsontja tomportájon eltört, a sérülése fél év alatt gyógyult meg.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Tavaly augusztus 4-én a vádlottak látogatókat fogadtak az otthonukban. Az egyik vendég körtét szedett az első udvaron, közben a vádlottak két kutyája kiszabadult a hátsó udvar rosszul záródó kiskapuján és rátámadt a körtefa alatt álló sértettre. Az egyik kutya a nő jobb lapockáját, a másik a jobb felső combját harapta meg. Az asszony kiabálására az egyik vádlott odaszaladt és a hátsó udvarra terelte a kutyákat.

A vendég sérülései 8 napon túl, ténylegesen 6 hét alatt gyógyultak.

A vádlottak nem teremtettek olyan körülményeket, amelyek kizárták volna, hogy a kutyák az utcára, illetve az első udvarra juthassanak. A sértettek sérülései és a vádlottak gondatlan magatartása között közvetlen ok-okozati összefüggés áll fenn.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő vádlottak ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban mindkét vádlott ellen fogházbüntetést kértek - írja az ügyészség.

Kommentek:

Top 0