• Sport
Faktor

Kiss László a börtön után is meg akart erőszakolni egy úszónőt

Egy külföldön élő magyar nő azzal kereste meg a Tények szerkesztőségét, hogy annak idején őt is megpróbálta megerőszakolni Kiss László - aki éppen akkor jött ki a börtönből. Az úszók volt szövetségi kapitánya két társával 1961-ben megerőszakolta Takáts Zsuzsannát, ezért kellett börtönbe mennie.

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Hámori Magdolna évek óta Milánó közelében él családjával. A Tényeknek azt mesélte, hogy 16 éves korától úszott a Spartacusban, délutánonként pedig gyerekeket oktatott. Akárcsak Kiss, aki akkor szabadult a börtönből. A lány csak később tudta meg, hogy Kiss mit tett, de meg sem fordult a fejében, hogy vele is megtenné – írja a Ripost.

Kiss viszont az egyik nap felment hozzá az uszoda emeletére, és magukra zárta az ajtót az úszóóvodában.

Ott állt és jött róla a víz. Odajött, és elkezdett kergetni. Fogócskáztunk, mint a gyerekek. Majd mondtam neki, hogy ha egy ujjal is hozzám nyúlsz, elkezdek kiabálni, és feljönnek a munkások."

De Kiss egyértelművé tette, hogy meg akarja erőszakolni a lányt.

Mondta, hogy most be vagyok zárva, meg fog történni a dolog.

Magdolna addig fenyegetőzött, hogy mindenkinek elmondja, mit tett vele, hogy Kiss inkább elment.

Magdolna akkoriban elmesélte a szüleinek és a barátnőinek is, hogy mi történt. Ám Kiss befolyása miatt elhallgatták az erőszak-kísérletet.

Ha én ezzel bemegyek másnap a rendőrségre, akkor el van lőve az egész jövőm.

Magdolna szerint nem lehet megbocsájtani azt, amit Kiss tett.

Nem tudtam a férfiakat úgy venni, mint ahogy egy nőnek azt normálisan kéne. Állandóan ez a félsz is ott volt az emberben.

Kiss László április 7-én mondott le, miután a privatkopo.hu internetes portál megírta, hogy 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember először tagadta mindezt.

Az áldozatról az ügy kirobbanását követően elterjedt, hogy elhunyt. Ezzel egy időben több honlapon, sportvezetők, újságírók, vagy bloggerek jelentettek meg különböző információkat, mint például, hogy befolyásos családból származott. Takáts Zsuzsanna az RTL Klub Fókusz Plusz című műsorában beszélt az 55 évvel ezelőtt történtekről, azt mondta, azért állt a nyilvánosság elé, mert elege lett azokból a hazugságokból, amelyek a médiában róla megjelentek.

Kiss László aztán lemondott díszpolgári címéről, a százhalombattai uszodáról pedig le is vették a nevét. Később találkozott Takáts Zsuzsannával, akitől bocsánatot kért, akkor már nem tagadott semmit.

Kommentek:

Top 0