• Krimi
Faktor

Rettegésben tartotta édesanyját, apjától ellopta az értékeket, hogy legyen pénze drogra

A 38 éves férfi a kábítószertől mindig nagyon agresszív volt, de nem állt le vele.

A 38 éves vádlott évek óta rendszeresen fogyaszt kábítószert és anyjával él közös háztartásban Kiskunhalason. A férfi apja korábban elköltözött tőlük, de egy lakrészt a közös házban zárt el a vádlott elől, ahol személyes használati tárgyait és értékeit tartotta.

Illusztráció.

Illusztráció.

A vádlott 2016 decembere és 2017. február 21. között az ajtót berúgva bement apja szobájába és onnan több alkalommal különféle értékeket – így televíziót, más műszaki cikkeket és 3 db festményt – lopott összesen 227 ezer forint értékben. A férfi a lopott dolgokat eladta és a pénzt káros szenvedélyére költötte. Apja kérte a fia megbüntetését a sérelmére elkövetett lopás miatt.

A férfi a kábító hatású anyagoktól rendszeresen kiszámíthatatlanná, agresszívvé vált és ilyenkor napi rendszerességgel szidalmazta, sértegette és rettegésben tartotta 66 éves anyját. Ilyenkor rendszeresen ütötte, rúgta és fel is lökte a kora miatt csak korlátozottan védekezni képes asszonyt.

Utoljára 2017. március 4-én egy összeszólalkozás után támadt az anyjára, kétszer ököllel megütötte, közben pedig a falhoz szorította. A bántalmazás miatt a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlottnál a rendőrök drogot is találtak, ami miatt külön eljárás indult ellene.

Az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit a járási ügyészség kapcsolati erőszakon kívül lopással is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől való eltiltást kért ellene, és vagyonelkobzást is el kell rendelni vele szemben. A vádlott a bűncselekményeket egy felfüggesztett börtön próbaideje alatt követte el, ezért az ügyészség szerint a felfüggesztett büntetés végrehajtását is el kell rendelni - tájékoztatott Dr. Nánási László főügyész.

Kommentek:

Top 0