• Külföld
Faktor

Durva videó: legalább három áldozata van a vonatbalesetnek, kihallgatják a vonatvezetőt

Az első vizsgálatok azt mutatják, hogy eltörött a sín vagy a váltó hibásodott meg.

Kisiklott egy vonat csütörtök reggel az észak-olaszországi Milánó közelében: a balesetnek legalább három halálos áldozata van, 13-an súlyosan megsérültek. A hatóságok befejezték a mentést - írja az MTI.

A Trenitalia észak-olaszországi vasúti társaság szerelvénye Cremona városából Milánó központjába tartott, tele a reggel munkába siető utasokkal, amikor a Pioltello és Segrate közötti szakaszon a baleset bekövetkezett. Szemtanúk szerint a hat kocsiból álló szerelvény mozdonya és az első kocsi áthaladt egy váltón, és a szerelvény két utolsó kocsija is a sínen maradt. Az ezek között lévő kocsik azonban leugrottak a sínekről, és ez utóbbi kocsikban szorult benn számos utas. Az érintett vasútvonalon leállt a forgalom megbénítva a reggeli közlekedést.

A milánói rendőrparancsnok azt mondta, hogy kihallgatják a vonatvezetőt. Az első vizsgálatok azt mutatják, az eltörött a sín vagy a váltó hibásodott meg. A vasúti társaság szóvivője azt mondta, hogy a szerelvény normális sebességgel haladt az állomás felé.

Kommentek:

Top 0