• Krimi
Faktor

Gyereke szeme láttára rántott fegyvert egy budapesti férfi

A gyereket a környéken sétálók próbálták megnyugtatni.

Kiskorú gyermeke jelenlétében követett el fegyveres bűncselekményeket egy férfi. Az illetékes kerületi ügyészség az ügyben tavaly júniusban emelt vádat, amely eredményes volt; a bíróság a férfit vád szerint mondta ki bűnösnek, és ezért őt nem jogerősen 5 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A vád szerint a férfi 2015. augusztus 2-án az esti órákban nyolc éves kisfiával utazott Zuglóban, a Nagy Lajos Király útján közlekedő 3-as számú villamoson, ahol szóváltásba keveredett egy másik férfival, a későbbi sértettel.

Illusztráció.

Illusztráció.

A veszekedés közben a vádlott elővett egy valódinak látszó fegyvert, azt a másik férfira szegezte és felszólította, hogy a következő megállónál szálljon le. Miután leszálltak, a valódinak látszó fegyverrel fenyegetve pénzt követelt tőle. Amikor a másik férfi nem adott, ráparancsolt, hogy menjen vele a közeli parkos részre, ahol ismét rászegezte a valódinak tűnő fegyverét, és követelte tőle, hogy mondja meg neki a személyes adatait. Az áldozata ezt sem mondta meg neki, ezért egy sokkolóval próbálta meg szóra bírni, de a férfi sikeresen kihátrált a sokkoló érintése elől és közben még védekezésből ököllel arcon is ütötte támadóját.

Nem sokkal később a vádlott még egyszer visszament a helyszínre, és az igazinak látszó fegyverrel kétszer tarkón ütötte - az akkor már a rendőrök kiérkezésére váró - sértettet, majd gyermekével együtt végleg távozott a helyszínről.

A történtek alatt a támadó kiskorú gyermeke mindvégig jelen volt, aki a látottak hatására sírva fakadt, ezért őt a közelben tartózkodók próbálták vigasztalni, illetve a cselekmény helyszínétől távolabb vinni azért, hogy ne lássa, mit művel az apja.

A vád szerint a vádlott továbbá 2016 októbere és 2017 februárja között a nevelése, gondozása alatt álló gyermeke iskoláztatásáról sem gondoskodott, a lakóhelyét folyamatosan változtatta, részben Magyarországon, részben külföldön tartózkodott a gyermekkel. Ezen időszakban volt élettársát - közös kiskorú gyermekük édesanyját – pedig telefonon több esetben az életét, testi épségét közvetlenül sértő cselekménnyel fenyegette meg.

Az ügyben a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség 2017 júniusában nyújtott be vádiratot fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, és zaklatás bűntette miatt.

A vádemelés eredményes volt; a Pesti Központi Kerületi Bíróság a múlt hónapban hozott elsőfokú – nem jogerős - ítéletet, amelyben a vád szerint mondta ki bűnösnek a vádlottat és ezért őt 5 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A kerületi ügyészség az ítélettel szemben a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében fellebbezett - tájékoztatott az ügyészség.

Top 0