• Belföld
Faktor

Kisétált a kórházból a beteg nő, nem sokkal később holtan találták

A történtekért négy egészségügyi dolgozónak kell felelnie.

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt négy egészségügyi dolgozónak kell hétfőn bíróság elé állnia egy 2013 novemberében történt eset miatt. Egy idős, pszichiátriai és mentális betegségben szenvedő asszonyt egy szociális otthonból csuklófájdalmak miatt vitték a mentők az esztergomi kórházba.

Ezután az asszonyt felvették, ágyat kapott, de zavartan viselkedett, a sürgősségi osztály folyosóján sétálgatott - írja a Bors. Az ápolók többször is visszaküldték és visszakísérték a kórtermébe. Este nyolc óra után aztán többször is elhagyta a kórház épületét. Kétszer sikerült visszakísérni őt az osztályra, amelyet követően nyugtató tablettát kapott, hogy az állapotán javítsanak.

Ennek ellenére fél tíz magasságában ismételten elhagyta a kórházat, amelyet viszont már senki sem észlelt. Egy földúton sétált a sötétben, ahol egy körülbelül 50-60 centi mélységű vízelvezető árokba zuhant, és belefulladt a vízbe.

Az érintett orvosok és nővérek ügyét az Esztergomi Járásbíróság tárgyalja. Hétfőn szakértők meghallgatása mellett érdemi befejezés várható.

Kommentek:

Top 0