• Krimi
Faktor

Kiscicákkal teli bőröndöt dobtak ki, az egyiknek vér folyt a füléből, egy másik elpusztult

Egy kiscicákkal teli bőröndöt dobtak át egy brooklyni kerítésen - a rendőrök hét, egy-két hetes kismacskát mentettek ki, miután egy nő szólt nekik, hogy egy félig nyitott bőröndöt talált egy williamsburgi nyilvános parkolóban.

A biztonsági kamera felvétele alapján kiderült, hogy a bőröndöt hat órával a rendőrök kiérkezése előtt dobta át valaki a kerítésen. A hét szürke kiscica alultáplált volt, egyikük a kimentést követően el is pusztult, egynek pedig vér folyt a füléből – írja az Independent.

A New York-i rendőrség feltette a kiscicák fotóját a Twitterre, információkat kérve a lakosoktól. Az állatokat előbb egy menhelyre, majd egy kínzásokat megelőző szervezethez szállították. Az esetet a rendőrség állatkínzásokkal foglalkozó egysége vizsgálja majd.

New Yorkban, Williamsburgban és a szomszédos Greenpointban már évek óta küzdenek a kóbor macskákkal a lakosok, ezért a hatóságok és civil szervezetek plakátokkal próbálják rábírni az embereket arra, hogy csatlakozzanak a macskákat etető csoportokhoz. A New York-i polgármesteri hivatal programjának részeként már rengeteg elvadult vagy kóbor macskát elfogtak, ivartalanítottak, és így adták őket örökbe. Manhattanben állatvédelmi jótékonysági szervezetek minden hétvégén ivartalanítják és beoltják a kóbor macskákat, hogy így vonzóbbá tegyék őket a potenciális gazdák számára.

Top 0