• Krimi
Faktor

Anyja miatt halhatott kínhalált egy kisbaba Orosházán

Az anya sokszor hagyta egyedül gyerekeit, ez vezethetett a tragédiához.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt áll bíróság elé egy nő Gyulán. Az ötgyermekes anya lehet felelős azért, hogy kigyulladt a gyerekei szobája: a tűzben hét hónapos kisbabája életét vesztette, mert egyedül hagyta a kicsiket. A törvényszék csütörtökön kezdi tárgyalni első fokon az ügyet.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A vádirat szerint az asszony élettársával közösen nevelte a gyerekeket Orosházán - írja a 24.hu. A picik szobájában hősugárzóval fűtöttek, amivel a nagyobb gyerekek rendszeresen játszottak, éghető anyagokat, tárgyakat tettek a nyílásaiba. Ez történt 2015. november 11-én is, miután a nő kiment a szobából. Tűz ütött ki, és a lángok átterjedtek a hét hónapos csecsemő kiságyára és a ruhájára is. A nagyobb gyerekek kiszaladtak az udvarra. A nő ezután berohant, eloltotta a tüzet és kihozta a kisbabát, aki azonban olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban meghalt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az ügyészség szerint a nő napi rendszerességgel hagyta a lakásukba bezárva, 10-15 percre felügyelet nélkül a kiskorú gyerekeit. Emiatt a gyermekjóléti központ munkatársai is felkeresték már. Ennek ellenére továbbra is rendszeresen hagyta otthon a gyerekeket egyedül, és a vádirat szerint a biztonságos otthoni környezetet sem biztosította részükre.

    A tűzben megsérült az egyik nagyobb gyermek is, de nem súlyosan. Az ügyészség szerint az asszony a másik három gyerek testi épségét veszélyeztette.

    Kommentek:

    Top 16