• Sport
Faktor

Kirúgták az ellenfelet szándékosan hátba rúgó focistát - videó

A Pittsburgh Riverhounds azonnali hatállyal elküldte Romeo Parkest, mert a jamaicai légiós szándékosan hátba rúgta a New York Red Bulls második csapatában játszó Karl Ouimette-t a két csapat bajnoki mérkőzésén.

Fotó: Jamaicai Labdarúgó-szövetség/AFP

Fotó: Jamaicai Labdarúgó-szövetség/AFP

A harmadosztályú mérkőzést a New York nyert meg 3–1-re, Parkes és Ouimette a mérkőzés 86. percében kapott egy-egy piros lapot két egymástól független eset után. Azt követően Parkes egész egyszerűen az ellenfele után ment, és szándékosan, nagy erővel belerúgott a hátába.

Ouimette (aki a Red Bulls első csapatának a játékosa, de kölcsönbe odaadták a második számú együttesnek, első meccsén pedig egyből kiállították) nem meglepő módon nem tudott magától lemenni a pályáról, hordágyon vitték le. Parkes nagyon fontos játékosa lett a pittsburghi csapatnak, odaigazolása óta hat meccsen öt gólt szerzett.

„Szeretnék elnézést kérni az ellenfél csapatától és szurkolóitól, ahogyan Ouimette-től is azért, ami történt. Romeo reakciója nem képviseli azt, amit a klubunk jelent. Megértettük, hogy mennyire súlyos az eset, és a lehetőségeinkhez képest a leggyorsabban válaszoltunk rá” – állt Tuffy Shallenberger közleményében, ő a Riverhounds tulajdonosa.

Parkes rajta van a jamaicai válogatott előzetes névsorán, így lehet, hogy pályára léphet az idén nyári 100. Copa Américán. A támadó a meccs után beszélt ellenfelével, a Twitteren köszönte meg neki, hogy elfogadta a bocsánatkérését.

Top 0