• Krimi

Kirúgták a diákjainak szexuális üzeneteket író tanárt

A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte az MTI-vel, hogy kirúgták azt a balatonfűzfői testnevelő tanárt, aki a Facebookon írt szexuális tartalmú üzeneteket diákjainak.

A Veszprém megyei iskola igazgatója először szembesítette a tanárt azzal, hogy látta a szexuális üzeneteket, amelyeket a diáklányoknak írt. Ezután azt mondta a tanárnak, hogyha nem mond fel, akkor feljelenti. A férfi ezért felmondott, de pár nap múlva a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) segítségével visszakapta állását.

Ezután viszont a Nemzetgazdasági Minisztérium vizsgálatot indított a tanár ellen, amelynek idejére fel is függesztették. Odrobina László, a tárca szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára azt mondta, hogy a vizsgálat szerint a tanár megszegte a nemzeti köznevelésről szóló törvényt, illetve a munkaköri leírását sem tartotta be. Ezért kirúgták. Ha akar, akkor 30 napon belül a munkaügyi bírósághoz fordulhat.

Nemrég egy bébiszitterről is írtunk, aki viszont szexuális kapcsolatot létesített egy 11 éves fiúval. Ő felfüggesztett börtönt kapott.

Top 0