• Külföld
Faktor

Botrány a filmiparban: kirúgták a színésznőket zaklató családapát

A férfi arra kérte a színésznőket, hogy masszírozzák, illetve nézzék, ahogy zuhanyzik.

Azonnali hatállyal kirúgta Harvey Weinsteint a The Weinstein Co. produkciós vállalat, ahol a szexuális zaklatással vádolt Oscar-díjas filmmogul eddig társelnök volt. Távozásával testvére, Bob Weinstein társelnök és David Glasser vezérigazgató irányítja a céget.

A The Weinstein Co. igazgatótanácsa közleményben tudatta, hogy döntését "a Harvey Weinstein viselkedéséről az elmúlt napokban kiderült információk fényében" hozta meg és azonnali hatállyal felbontották a szerződését, amiről Weinsteint már értesítették.

Fotó: Wikipédia

Fotó: Wikipédia

EZT IS AJÁNLJUK:

  A The New York Times csütörtökön számolt be arról, hogy Harvey Weinstein évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és a színésznőket is. Az Oscar-díjas filmmogul a lapban tagadta az ellene felhozott vádakat. A riportban viszont többen, köztük Ashley Judd színésznő is felidézték, mi történt.

  A filmmogul bocsánatkérésében elismerte, hogy a múltban sok fájdalmat okozott kollégáinak viselkedésével, de hozzáfűzte, hogy azóta igyekezett jobb emberré válni. A közleményben arra hivatkozott, hogy a hatvanas-hetvenes években még mások voltak a munkahelyi viselkedési normák: "Azóta megtanultam, hogy ez nem kifogás, az irodában és azon kívül sem. Senki számára".

  A 65 esztendős Harvey Weinstein az elmúlt három évtizedben Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmoguljává vált, produkciós vállalatával számos Oscar-díjas film, köztük a Ponyvaregény és a Szerelmes Shakespeare elkészítésén dolgozott, sok színész és rendező karrierjét segített elindítani, és rendkívül sikeres Oscar-kampányokat irányított a fivérével, Bob Weinsteinnel közös Miramax cégével.

  A Weinstein-testvérek 2005-ben hozták létre The Weinstein Co. néven új produkciós vállalatukat. Harvey Weinstein olyan Oscar-díjas filmek vezető producere volt, mint Az angol beteg, a Chicago, A Gyűrűk Ura - A király visszatér, A király beszéde és a The Artist - A némafilmes. Weinstein 2007 óta él házasságban Georgina Chapman divattervezővel, két közös gyermekük van – írja az MTI.

  Kommentek:

  Top 16