• Sport

Kirúgta Dárdai stábját Storck

A magyar labdarúgó-válogatott új stábbal készül a Norvégia elleni pótselejtezőre. A hét végétől a világ- és Európa-bajnok, BL- és UEFA Kupa-győztes labdarúgó, Andreas Möller is a magyar csapattal dolgozik.

Fotó: Mark Sandten Bongarts/Getty Images

Fotó: Mark Sandten Bongarts/Getty Images

Bernd Storck júliusi kinevezésekor a szövetség kérésére nem változtatott Dárdai Pál stábján. A német edző a pótselejtező előtt viszont úgy érezte, hogy változásokra van szükség. Ezért érkezett az edzői stábba Andreas Möller, korábbi német válogatott focista.

Andreas Möller a tervek szerint már a hét végén csatlakozik a válogatott stábjához. Bernd Storck a lépést azzal indokolta, hogy mindennél fontosabb, hogy sikeresen vívjuk meg a pótselejtezőt.

Jól ismerem Andreast, hiszen korábban csapattársak is voltunk, együtt nyertünk német kupát. Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését. Számomra most csak ez számít. Biztos, hogy a keret valamennyi tagjára ösztönzőleg hat a tény, hogy hozzánk szerződik, és bízik bennünk. Eredményei, szakmai múltja, tudása és karaktere sokat ad majd a közösségünknek, és az egész magyar labdarúgásnak.

- mondta a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Andreas Möller érkezése mellett más változások is történtek a szakmai stábban. Csatlakozik a csapathoz Holger Gehrke kapusedző és Szélesi Zoltán is. Sallói Istvánt, Szabics Imrét és Andrusch Józsefet, vagyis Dárdai Pál stábját viszont kirúgták.

Andreas Möller a német bajnokságot játékosként kétszer nyerte meg a Dortmunddal. A német csapattal egyszer Német Kupát és kétszer Német Szuperkupát is nyert. Legnagyobb sikerét klubszinten 1996/97-ben érte el, ekkor a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A Juventus színeiben 1992/93-ban UEFA-kupát nyert. 2001-ben és 2002-ben a Schalke 04 játékosaként ismét Német Kupát nyert. Játszott még az Eintracht Frankfurtban is. 1985-től 2004-ig tartó karrierje alatt 485 klubmeccsen 129 gólt lőtt. A német válogatottban 85 mérkőzésen 29 gólt rúgott. 1990-ben világbajnok, 1996-ban pedig Európa-bajnok lett.

Top 0