• Sport

Király potyát kapott a portugálok ellen, nem mackóban védett - videó

A magyar labdarúgó-válogatott kapusa 1998-ban mutatkozott be Ausztria ellen. A debütálásra emlékezetesre sikerült, első labdaérintése az volt, hogy kivédett egy osztrák tizenegyest. Élete harmadik válogatott meccsén Portugália ellen védett, amely több szempontból is emlékezetes maradt.

Fotó: Europress - Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Fotó: Europress - Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

A 2016-os Európa-bajnokságon harmadik csoportmeccsét játssza Magyarország június 22-én 18 órakor. Az ellenfél Portugália lesz, míg a magyar csapat kapuját Király Gábor fogja védeni. 18 évvel korábban a magyar kapus már védett Portugália ellen.

A 2000-es Európa-bajnokság selejtezőjében Magyarország nehéz csoportba került, Portugália, Románia, Szlovákia, Azerbajdzsán és Liechtenstein került a magyarok mellé. A selejtező első meccsén Magyarország ellenfele Portugália volt a Népstadionban. A meccsen a magyar válogatott szerzett vezetést, Horváth Ferenc góljával 1-0 volt az állás a félidőben.

A második játékrészben Portugália Sá Pinto duplájával fordított. A 84. percben Rui Costa végzett el egy szabadrúgást, amit a rövidnadrágban szereplő Király Gábor csúnyán bevédett.

A mérkőzés összefoglalója:

Király nem ekkor volt utoljára rövidnadrágban, később Angliában is viselte azt. A kapus a fenti találkozón kívül még egyszer védett Portugália ellen, a Lisszabonban 3-0 lett a végeredmény. Király itt már melegítőben volt, a második gólnál rosszul mozdult ki a szögletnél.

Király Gábor ma már 105-szörös magyar válogatott, és az Európa-bajnokságok történetének egyetlen játékosa, aki 40 év felett lépett pályára. Az Eb nagy sztárjának számít, nem csak életkora, hanem mackónadrágja miatt is.

Kommentek:

Top 0