• Sport
Faktor

Király Gáborral foglalkozik a nemzetközi sajtó

Az Európa-bajnokság közeledtével minden jelentősebb oldal elkezdte felvezetni a tornát. A magyar csapatból a külföldi sajtó többsége Magyarország kapusát, Király Gábort emeli ki. A sajtó kitér a kapus korrekordjára, és arra, hogy a mezőnyben egyedüliként véd mackónadrágban.

Június 10-én kezdetét veszi a tizenötödik Európa-bajnokság. A tornára 44 év szünet után jutott ki a magyar válogatott. Az Eb felvezetésében a külföldi sajtó a magyarokkal is foglakozik, Magyarország együtteséből a többség Király Gábort emeli ki.

Az angol The Sun megemlíti, hogy amennyiben a 40 éves Király Gábor pályára lép, akkor ő lesz minden idők legidősebb játékosa az Eb-k történetében. A kapust jól ismerik a szigetországban, hiszen a Crystal Palace-ban, az Aston Villában, a Burnleyben és a Fulhamben is szerepelt.

A játékost szürke mackóalsójáról is kérdezték, Király az egyedülálló szokásáról a következőket mondta:

Nem vagyok topmodell, nekem védenem kell. Próbáltam rövidnadrágban játszani Németországban és Angliában is, de nem passzol hozzám. A hatékonyság fontosabb annál, ahogy kinézel.

Az oldal felhívja a figyelmet arra, hogy Király Magyarországon megdöntötte a válogatottsági rekordot, jelenleg 103-szor szerepelt a nemzeti csapatban.

Király a saját honlapján is beszélt az Európa-bajnokságról, ahol többek közt azt is elárulta, hogy az Eb-re három melegítőt visz.

Az egyiknek nagyon vékony az anyaga, így ha esik az eső, akkor is bátran használhatom.

A magyar válogatott az F-csoportban szerepel, először június 14-én játszik a csapat, az ellenfél Ausztria lesz. Emiatt az osztrákoknál jelenik meg róla a legtöbb cikk, ráadásul Király ellenük volt először válogatott, sőt már két büntetőjüket is védte.

Az Ausztria-Magyarország meccs összefoglalója:

Kapusunk várható korrekordjával foglalkozik az európai szövetség honlapja is. A német Der Spiegel újságírója pedig személyes élményei alapján méltatja a veterán magyart, aki gyerekkori példaképe volt, s máig egyik futballhőseként imádja. A focizáskor ő nem Ronaldo, Zidane vagy valamelyik német világsztár akart lenni, hanem Király, akiről édesanyja is közös fotót őrizget – olvasható a ripost.hu összeállításában.

Top 0