• Külföld
Faktor

Kínzó fájdalmak jelentkeztek a nőnél, marihuánától alakult ki a betegség

A 27 éves nő az elmúlt egy év során hatszor került kórházba heves hányás miatt.

A szakértők szerint marihuánahasználathoz köthető szindróma miatt alakult ki heves hányás és hasi fájdalom egy fiatal nőnél. A 27 éves nő az elmúlt egy év során hatszor került kórházba heves hányás miatt – írja a Live Science.

A legutóbbi kórházba kerülése előtti két napban a hányás és hányinger mellett hasi és hátfájdalmat is érzett. Az orvosainak azt mondta, 20 éves kora óta fogyaszt marihuánát, az elmúlt egy évben pedig szinte minden nap használta a kábítószert.

A szakértők több vizsgálatot is elvégeztek a páciensen, de nem mutattak ki rendellenességet a hasában. A Umesh Sharma, a Mayo Klinika munkatársa által vezetett csapat szerint panaszai ugyanakkor összhangban vannak a kevéssé ismert állapot, a kannaboid hiperemezis szindróma tüneteivel.

A szindrómáról először 2004-ben írtak az Egyesült Államokban, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mi okozza a rendellenességet. Az egyik magyarázat szerint a rosszullétet a tetrahidrokannabinol (THC) hosszú távú stimuláló hatása váltja ki.  Bár a kannaboid hiperemezis szindrómáról keveset tudni, a kutatók úgy vélik, hogy a marihuána elhagyása segíthet a gyógyulásban.

Kommentek:

Top 0