• Külföld

Kinyitottak az iskolák Brüsszelben

Brüsszelben újra jár a metró, a 69 állomásból 35-öt nyitottak újra. Az iskolákban és óvodákban a szülőknek és a gyerekeknek is igazolniuk kell magukat.

Belgium fővárosában továbbra is negyedik szintű, azaz a legmagasabb terrorfenyegetettség van érvényben jövő hétfőig. A terrorfenyegetettség miatt négy napig nem járt a metró sem, mostantól több vonalon korlátozottan ugyan, de közlekedik. A brüsszeli közlekedési vállalat szerdán a 69 metróállomásból 35-öt újra kinyitott.

Forrás: Europress - Getty Images/Ben Pruchnie

Forrás: Europress - Getty Images/Ben Pruchnie

Az iskolák és óvodák is kinyitottak – különleges biztonsági óvintézkedések mellett. A szülők és a gyerekek is csak akkor mehetnek be, ha igazolják magukat.

A terrorfenyegetettség négyes fokozata már öt napja van érvényben Brüsszelben. A november 13.-i párizsi terrortámadások miatt hasonló merényletektől tartanak és terroristák után kutatnak Belgiumban. Kedden este nemzetközi letartóztatási parancsot adtak ki Salah Abdeslam társa, Mohamed Abrini ellen is. Abdeslam a párizsi merényletek egyik körözött, szökésben lévő elkövetője. - írja az MTI.

Top 0