• Külföld
Faktor

Kinyitott a párizsi bár, ahol 9 embert öltek meg

Három hónappal a novemberi párizsi merényletek után újranyitott a Le Carillon bár, amelynek teraszán kilenc embert öltek meg a terroristák.

Szerda este pezsgővel fogadták a tulajdonosok az első vendégeket Párizs X. kerületében, a  Le Carillon bárban.  

Üdvözlünk mindenkit. A Le Carillon megnyitja kapuit. Nincs sok mondandónk. Folytatjuk az életet.

- mondta az egyik pincér, mielőtt pezsgőpukkanásoktól lett hangos a bár.

A Le Carillon a harmadik kávézó, amely a merényletek óta újra kinyitott. A vele szemben lévő Le Petit Cambodge nevű étterem, amelynek teraszán hatan haltak meg, egyelőre még zárva tart, de a tulajdonosok korábban jelezték, hogy januárban ők is szeretnének megnyitni. A sarokkávézó ablakait, amelyek még néhány napja is lövésnyomokkal voltak tele, kicserélték, a terasz számára felszabadították a járdát, ahonnan eltakarították a felgyülemlett virágokat és gyertyákat, de a megemlékezések a járda egy kisebb, elkülönített szakaszán folytatódnak, hasonlóan a támadássorozat többi helyszínéhez.

Fotó: facebook

Fotó: facebook

A Le Carillon és a Le Petit Cambodge közötti kereszteződést a helyiek színes lampionokkal és girlandokkal díszítették fel már az év végi ünnepek előtt. Ez a helyszín volt az, ahol november 13-án a háromtagú, úgynevezett teraszkommandó akcióba lépett, köztük a belga Brahim Abdeslam, aki később egy másik kávézónál felrobbantotta magát, valamint a feltétezett főkitervelő, a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud és egy harmadik, eddig nem azonosított férfi. E két utóbbit november 18-án a kommandósok Saint-Denis-ben egy rajtaütés során megölték.

Fotó: facebook

Fotó: facebook

A La Bonne Biere nevű kávézó, ahol öten haltak meg, volt az első, amely újra kinyitott, december 4-én. A Le Comptoir Voltaire pedig december 16. óta fogadja újra a vendégeket - írta az MTI.

Top 0