• Külföld
Faktor

Panaszkodnak a kínaiak: ők a zsebtolvajok kedvencei

Párizs teli van zsebmetszőkkel, de úgy tűnik, most már egy külön csoportra szakosodnak: a kínai turistákra.

Fotó: Europress / Lionel Bonaventure - AFP

Fotó: Europress / Lionel Bonaventure - AFP

Egyre több kínai turista panaszkodik arra, hogy kifosztották őket, miközben látványosságokat fényképeztek, vagy éppen szelfiztek, a francia hatóságok azonban semmit nem tesznek a védelmük érdekében. Azonban több túravezető is azt állítja, hogy ez nem igaz: ők mindig kérik a turistákat, hogy ne vigyék magukkal az összes értéküket, de a kínaiak esetében olyan, mintha a falnak beszélnének. Ráadásul - állítják - a kínaiak nem is figyelnek, mikor fotóznak vagy a standokat nézik, így tényleg nagyon könnyen meglopják őket a zsebtolvajok - írja a The Local.

Többször is előfordult, hogy a tolvajok rendőrnek adták ki magukat, de már arra is volt példa, hogy beszivárogtak az olcsóbb hotelekbe, és magukkal vitték a vendégek elől hagyott értékeit.

A panaszáradat hatására már a kínai nagykövetség is azt kéri a turistáktól, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, ha nagy tömeget vonzó területre mennek.

2016-ban a legtöbb külföldi utazást a kínaiak bonyolították, a legnépszerűbb európai úti céljuk pedig Párizs volt, még úgy is, hogy a terrortámadások hatására jelentősen kevesebben utaztak a francia fővárosba, mint korábban.

Kommentek:

Top 0