• Külföld
Faktor

Mindenki elképedt: megmozdult a hullaházban fekvő férfi

A felesége vitte be, mert azt hitte, hogy halott.

A temetkezési vállalat hullaházában, a holttest előkészítése közben derült ki egy kínai férfiról, hogy valójában még életben van – jelentette a helyi sajtó. A csak Huang vezetéknéven említett férfit a felesége vitte be, miután azt hitte, rákbeteg férje álmában elhunyt.

A férfit nem sokkal korábban küldték haza a kórházból a Hubei tartományban található Shiyan városában. Az orvosok ugyanis megállapították, hogy már nem tudják megmenteni a gyomorrákban szenvedő férfi életét. Úgy gondolták, jobb lesz neki, ha otthon, szerettei körében hal meg.

Illusztráció.

Illusztráció.

Felesége hétfő reggel azt hitte, ez a pillanat bekövetkezett, amikor hiába próbálta felkelteni a férfit. A nő úgy látta, a mozdulatlanul fekvő férfi nem lélegzik, és biztos volt benne, hogy meghalt. Ezért felhívta a temetkezési vállalatok, hogy vigyék el a holttestet.

Az csak pár órával később derült ki, hogy a férfi még életben van, amikor a cég munkatársai elkezdték előkészíteni a holttestet a temetésre. Éppen öltöztették, és sminkelték a testet, amikor feltűnt nekik, hogy egy kicsit mozog a férfi szája, valamint az ujjai. Ekkor gyorsan ellenőrizték a pulzusát, és kiderült, még él.

Azonnal orvosi segítséget hívtak, de mire megérkeztek, már csak a halál beálltát lehetett megállapítani. A férfi, akit azért küldtek haza a kórházból, hogy szerettei körében hunyhasson el, végül egy hullaházban halt meg.

A temetkezési vállalt vezetője a helyi sajtónak elmondta: ez már a harmadik ilyen eset volt, mióta a szakmában dolgozik. Sokszor ugyanis a rokonok úgy küldik be szeretteiket, hogy nem kérik szakértő segítségét a halál megállapításához. „Ha nem lélegzik, és a testük hideg és kemény, könnyen gondolják azt, hogy meghaltak” – mondta el a Ren nevű férfi.

A vállalat közölte, hogy a hullaházukban elhunyt férfi temetését ingyen fogják elvégezni, miután megtudták, hogy a család szinte az összes megtakarítását a férfi kezelési költségeire költötte.

Kommentek:

Top 0