• Sport
Faktor

"Kína 10 vagy 15 év múlva megnyerheti a világbajnokságot"

A korábban az angol és elefántcsontparti labdarúgó-válogatottat is irányító Sven-Gören Eriksson azt nyilatkozta, hogy Kína néhány éven belül a világbajnoki trófeáért harcolhat majd.

Fotó: Europress - Johannes Eisele/AFP

Fotó: Europress - Johannes Eisele/AFP

„Kína előtt remek jövő áll, biztos vagyok benne, hogy 10 vagy 15 év múlva a válogatott harcban lesz a világbajnoki győzelemért. Úgy gondolom, hogy jó időben vagyok jó helyen. Amikor a kilencvenes években Olaszországban dolgoztam, akkor minden játékos oda akart igazolni a sok pénz és a nagyon jó futball miatt. Aztán a 2000-es években ugyanez volt igaz Angliára. Most 2016-ban pedig úgy tűnik, hogy minden játékos Kínába akar jönni” – mondta Eriksson.

A téli átigazolási időszakban a kínai csapatok költötték el a legtöbb pénzt játékosvásárlásra az egész világon. A Csiangszu Szuning 50 millió eurót fizetett Alex Teixeiráért, a Kuangcsou Evergrande pedig 42 millió eurót Jackson Martínezért. A Chelsea 28 millió eurót kapott Ramiresért, a PSG 30 millió euróért adta el Ezequiel Lavezzit, a Roma pedig 18 millióért Gervinhót. A lengyel bajnokság góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanjáért nem hivatalos információk szerint 7 millió dollárt fizetne egy kínai klub.

Top 0