• Külföld
Faktor

Kim Dzsong Un sehová sem megy a vécéje nélkül

Az észak-koreai vezető rengeteget van úton, mert szeret mindent személyesen ellenőrizni. Kim Dzsong Un ilyenkor privát vécét is visz magával.

Kim Dzsong Un gyakran látogat meg például katonai bázisokat vagy gyárakat, és ilyenkor nagy konvojjal utazik, hogy ne lehessen tudni, melyik járműben van. Nehogy megöljék. Az Észak-Koreával foglalkozó DailyNK szerint ilyenkor mindig előkészítenek neki egy külön kocsit is, amely a saját fürdőszobájaként üzemel. Az sem számít, ha kis méretű autókkal vagy éppen speciális terepre szánt járművekkel kell utaznia: azokba is beépítik neki a speciális vécét.

Egy névtelenséget kérő forrás szerint a Kim Dzsong Unt övező tisztelettel összeférhetetlen lenne, hogy nyilvános vécét használjon, amikor a vidéket járja. Ezért van szükség a vécére. Rajta kívül persze senki sem használhatja a privát fürdőszobát. Még az ország leghatalmasabb emberei is súlyos büntetésre, akár halálra számíthatnának, ha ilyet tennének.

A vécéért az úgynevezett Kísérő Parancsnokság felel, és külön protokollt dolgoztak ki azokra az esetekre, amikor Kim Dzsong Un használni szeretné azt. A helyzet kezelése a legnagyobb diszkréciót kívánja meg a parancsnokságtól, akik egyébként a vezető és családja testi épségét védik.

Egy másik oka is van annak, hogy Kim Dzsong Un saját vécét használ: székletét rendszeresen megvizsgálják, hogy ellenőrizzék egészségi állapotát.

fotó: Europress - Toshifumi Kitamura/KCNA/AFP

fotó: Europress - Toshifumi Kitamura/KCNA/AFP

Top 0